De nieuwste woontrends voor het najaar!

De herfsttrends van 2024 weerspiegelen de sfeer van gezelligheid, warmte en natuurlijke elementen, passend bij het seizoen. Hier zijn de opvallende thema's voor dit najaar.

Klantenbegeleding 27

1. Warme aardse kleuren

In lijn met het seizoen zien we een overvloed aan warme tinten zoals terracotta, diep oranje, mosterdgeel, kastanjebruin en olijfgroen. Deze kleuren worden veel gebruikt in woonaccessoires, muurverf, kussens en plaids, en ze zorgen voor een knusse, herfstachtige sfeer.

Dsc 3768

2. Zachte stoffen en texturen

Tijdens de koudere maanden draait het om comfort. Zachte en tactiele materialen zoals wol, fluweel, bouclé en breisels zijn zeer populair. Grote, comfortabele dekens en kussens worden gestapeld op banken en stoelen om een gezellige cocooning-sfeer te creëren.

3. Herfstdecor met natuurlijke elementen

Natuurlijke materialen zoals hout, kurk, rotan en keramiek spelen een grote rol in het herfstinterieur van 2024. Dit wordt aangevuld met herfstdecoraties zoals pompoenen, gedroogde bloemen, tarwe, en bladeren in warme kleuren. Het gebruik van deze elementen brengt de buitenwereld naar binnen en versterkt het herfstgevoel.

4. Donkere houten meubelen

Donkere houtsoorten zoals walnoot, mahonie en zwartgebeitst hout zijn terug in het interieur. Deze warme houttinten geven een luxe uitstraling en zorgen voor een knusse ambiance in huis. Ze worden vaak gecombineerd met metalen accenten zoals goud of messing voor een elegante touch.

Dsc 7712

5. Open haarden en kaarsen

De open haard wordt een centraal punt in huis, waar familie en vrienden samenkomen. Voor wie geen open haard heeft, zijn grote, rustieke kaarsen een perfecte manier om warmte toe te voegen. Kaarsen in verschillende maten en geuren (zoals kaneel, vanille of dennenhout) creëren een rustgevende en sfeervolle verlichting.

Dsc 7894

6. Duurzaam en ambachtelijk

De focus op duurzaamheid blijft belangrijk, met handgemaakte, ambachtelijke items die populairder zijn dan ooit. Vazen, handgeweven tapijten en keramiek met onvolmaakte, organische vormen zijn veelgezien in het najaar van 2024. Hergebruik van vintage stukken is ook een grote trend, waarbij oude meubels of accessoires een tweede leven krijgen.

7. Rijke metalen accenten

Messing, koper en goud zijn materialen die je veel zult zien in accessoires zoals vazen, kandelaars, spiegels en lampen. Deze metalen voegen een vleugje luxe toe aan de warme herfsttinten en combineren prachtig met hout en natuurlijke stoffen.

Dsc 2316

In 2024 draait het om comfort, warmte en verbinding met de natuur. Deze herfsttrends nodigen uit om je huis om te toveren in een knusse en stijlvolle plek die perfect is voor de kortere, koudere dagen.

👉 Wist je trouwens dat wij onze klanten ook helpen met de inrichting van hun nieuwe appartement of woning? Zo kunnen zij bij ons terecht voor de keuze van gordijnen, verlichting, schilderwerken, raamdecoratie, screens, enzovoort. Meer informatie vind je hier terug.