Voordelen van kopen op plan

Heel wat mensen kopen een appartement of woning in de ruwbouwfase, ook wel beter bekend als 'kopen op plan'. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan verbonden. We vertellen je graag enkele basisprincipes.

Dsc 8899

Wat is kopen op plan?


We spreken over 'kopen op plan' wanneer je een appartement of woning koopt vooraleer dit effectief gebouwd óf afgewerkt is. Je koopt dus een woonst op basis van de bouwplannen en het lastenboek, al dan niet samen met 3D-visualisaties en 3D-tours.

Wat zijn de voordelen van kopen op plan?


1. Aanpassingsmogelijkheden:
Door op plan te kopen, krijgen kopers vaak de kans om hun appartement of woning aan te passen volgens hun specifieke behoeften en voorkeuren. Ze kunnen meestal kiezen uit verschillende indelingen, afwerkingen, kleurenschema's en soms zelfs structurele wijzigingen aanbrengen. Dit stelt kopers in staat om een woning te creëren die beter aansluit bij hun persoonlijke smaak en levensstijl.

2. Nieuwe voorzieningen en energiezuinigheid:
Bij het kopen op plan krijgen kopers vaak toegang tot de nieuwste voorzieningen en technologieën die in de woning worden geïntegreerd. Wij als ontwikkelaar streven ernaar om moderne en energiezuinige functies op te nemen, zoals zonnepanelen, geavanceerde isolatie en meer. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een verhoogd comfortniveau in vergelijking met oudere woningen.

3. Wettelijke bescherming:
Kopen op plan valt onder de Wet Breyne in België, die kopers een uitgebreide bescherming biedt tegen bepaalde risico's.

4. Potentieel voor groei in waarde:
Als je op plan koopt, kan de waarde van de woning stijgen terwijl de bouw vordert, wat kan resulteren in meerwaarde bij de verkoop.

Dsc 9047

Wat is de Wet Breyne?


De Wet Breyne, ook wel "Woningbouwwet" genoemd, is een wet die in België van kracht is sinds 1971. De wet heeft tot doel de consument te beschermen bij de aankoop van een woning of appartement op plan (in aanbouw), en biedt volgende garanties aan de kopers:

  • Voorafgaande informatie: De ontwikkelaar moet de koper van een woning op plan voorzien van uitgebreide informatie over het project, inclusief plannen, lastenboeken, enzovoort.
  • Betalingsschema: De betalingen van de koper aan de ontwikkelaar zijn gelinkt aan de voortgang van de werken. Er mogen slechts bepaalde bedragen worden gevraagd op specifieke momenten in het bouwproces.
  • Waarborgregeling: Er dient door de ontwikkelaar een verplichte financiële garantie te worden gesteld die de toekomstige eigenaar beschermt als de onderneming haar verplichtingen niet nakomt (bv. bij faillissement).

Conclusie


Kopen op plan biedt dus heel wat voordelen. De mogelijkheid om volledig je ding te kunnen doen qua inrichting en indeling met daarbij de bescherming van de Wet Breyne maakt kopen op plan een interessante optie voor toekomstige eigenaars.

Overtuigd? Bekijk dan zeker ons aanbod nieuwbouwappartementen en -woningen waar kopen op plan momenteel mogelijk is:

Residentie Pomerol - Waregem
Hof ter Vichten - Vichte
Promenade - Deerlijk
Residentie Chardonnay - Waregem
Ballingenweg - Harelbeke
Bruyelstraat - Bavikhove
Ter Kerke - Bavikhove

Wij bezorgen jou graag meer informatie!